Geen kindervakantie week

Door het Corona virus hebben we dit jaar helaas geen kindervakantieweek kunnen houden.

Maar de OKA heeft niet stil gezeten, want ze hebben voor 6 weken in de vakantie een opdracht aan huis bedacht.


Week 1

De eerste week hebben de kinderen een moestuintje gemaakt.

Die moeten de kids natuurlijk de komende tijd nog wel verzorgen!


Deze week hebben de kinderen ook een spandoek gemaakt en als die klaar was hebben ze die vast kunnen maken op het grote hek bij de mortel (voor de opslag van de OKA).

Week 2

Deze week kregen de kinderen stoepkrijt om op straat een mooie tekening te maken. De tekening was naar eigen inzicht, maar de opdracht was wel dat de letters OKA erin zouden staan.

Week 3

Dit was de knutselweek. Deze week kregen de kinderen twee dingen om te knutselen. De eerste was het maken van handmasker: Met een half bordje en een ijsstokje maken ze een masker. Met wat papier en lijm kunnen ze hem versieren hoe ze willen.

De tweede was een knikkerdoolhof.
Met een doos en rietjes maken de kinderen een doolhof. Daarna dagen ze hun vrienden uit om de knikker zo snel mogelijk door het doolhof te krijgen.

Week 4


In deze week hebben de kinderen kunnen bouwen aan hun slaapplek (lees: Hut). We hebben foto’s gezien waarbij alle tuinkussens zijn ingenomen en alle dekbedden van bed zijn gestolen. Natuurlijk is een echte hut pas compleet als de vlag erboven vliegt. Die vlag hebben we natuurlijk meegegeven 😉

Week 5

Deze week stond in het thema van wandelen. Met een wandeltochtje door de wijk kregen de kinderen (en de ouders) wat beweging.
Tijdens de wandeling kregen de kinderen de opdracht om OKA logo’s te tellen. Die hebben we bij verschillende huizen mogen ophangen (Bedankt daarvoor buren!). Er waren 21 logo’s!
Lang niet alle logo’s zijn gespot kwamen we achter.

Week 6 

De laatste week alweer. Deze week hebben we Herman het vriendschapsbrood rondgebracht. De kinderen hebben deze week moeten zorgen voor het deeg. Uiteindelijk hebben ze het in 4 stukken verdeeld. één eten ze zelf op, de andere drie geven ze weg aan vrienden, juf/meester, opa of oma. We zijn benieuwd hoe lang Herman rond zal blijven gaan in de wijk.


Dat waren onze 6 weken. Hopelijk hebben de kinderen het toch leuk gevonden ook al was het geen “echte” kindervakantieweek.

Wij willen iedereen die mee heeft gedaan bedanken en we hopen iedereen volgend jaar weer in leven de live te zien


De kindervakantieweken zijn gestart!

Afgelopen maandag hebben we de eerste ronde met pakketjes afgegeven.
Deze eerste week zijn het twee opdrachten.

In het eerste zakje vinden de deelnemers spullen om een eigen moestuin te maken. Met een beetje geluk, liefde en wat water kunnen ze aan het eind van de vakantie de eerste oogst gaan doen!
Sommige plantjes zullen iets langer nodig hebben, dus vergeet ook na de vakantie niet om af en toe water te geven 😉

Het tweede tasje bevat spullen om een mooi spandoek te maken. We willen natuurlijk dat de hele wijk kan meegenieten van de kindervakantieweken. Dus de deelnemers maken een mooi spandoek en hangen dat op aan het hek bij de Mortel.
We zijn benieuwd wat voor moois er komt te hangen!

Veel plezier allemaal en tot volgende week.

Corona update deel 2

Update 08-07:

De kaartverkoop voor de kindervakantieweek (weken?) is gesloten. Wij gaan aan de slag om de pakketjes in orde te maken. jullie ontvangen die binnenkort vanzelf. Veel plezier en hopelijk tot snel.

Fijne vakantie 😎

Update 02-07:

De (hopelijk) laatste ‘corona activiteit’ gaat bijna beginnen. De kindervakantieweek. De kaartverkoop is al een tijdje bezig, maar hij sluit over minder dan een week!
op 7-7 sluiten we de verkoop en gaan we aan de slag om de thuispakketjes in orde te maken.
Klik hier om naar de informatiepagina en kaartverkoop te gaan

Wees er snel bij want op = op!

Update 08-06:

Helaas mogen we door de corona nog steeds niet samen met jullie knutselen. Dus we gaan ook voor Vaderdag pakketjes aanbieden om thuis te knutselen. Voor €3,00 per stuk kunnen jullie pakketjes bestellen. De verkoop loopt van maandag 8 juni tot zondag 14 juni.
Op woensdagavond 17 juni komen we de pakketjes rondbrengen.
De verkoop is intussen gesloten! De pakketjes komen eraan 😉

Update 06-05:

Doordat de evenementen tot 1 september niet door mogen gaan, zijn wij, tot groot verdriet, genoodzaakt de avond4daagse en de kindervakantieweek te cancellen.

Over de avond4daagse is het bestuur nog aan het nadenken of we een alternatief kunnen aanbieden. Zodra we meer weten laten we dat natuurlijk horen.

Voor de kindervakantieweek hebben we al wel een alternatief programma samengesteld voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar, namelijk thuis pakketjes voor de hele vakantie. Iedere week brengen wij een pakketje langs met een opdracht, creatieve opdrachten, maar ook actieve opdrachten en tuin/keuken opdrachten, voor ieder wat wils. Als je de weekopdracht hebt uitgevoerd upload dan je foto op onze facebook pagina onder het bericht van de opdracht van die week.

Om de pakketjes thuis te ontvangen kun je een vakantie ticket via onze online verkoop op de website bestellen, https://oka-ab.nl/events/kindervakantieweek-2/ dan zorgen wij dat er iedere zomervakantieweek een pakketje bij je thuis komt.

De verkoop start op 7 mei 2020 en eindigt op 7 juli 2020.

Voor maar €18,- brengen wij, 6 weken lang, een pakketje bij je thuis.

Op = Op!

Corona update

Update 26-04:

Voor Moederdag bieden we ook pakketjes aan om thuis te knutselen. Klik HIER voor de verkoop. De kaartverkoop is gesloten.
Ze zijn deze ronde 3 euro per stuk. We hebben verkoop tot 3 mei en we gaan proberen alles op woensdagavond 6 mei te bezorgen.

Update 15-04:

De eerste thuis-activiteit was een succes! We hebben een aantal leuke berichten gekregen van de deelnemers en natuurlijk een paar mooie kleurplaten! Omdat het een succes is gaan we ook koningsdag (en waarschijnlijk nog meer activiteiten) op een vergelijkbare manier aanbieden.

De koningsdagactiviteit staat intussen voor jullie klaar. Klik hier.
We bieden pakketjes aan (weer voor €2,00) om thuis je fiets te versieren. Ook doen we weer een Facebookwedstrijd voor de mooist versierde fiets!

Update 07-04:

De verkoop van het paaseieren zoeken vanuit huis is gesloten. De pakketjes worden gemaakt en zullen woensdag in de avond worden rondgebracht.

Update 27-03:

In verbrand met de corona-crisis waar we momenteel in zitten kunnen we onze activiteiten niet laten doorgaan zoals we dat normaal doen. Toch willen we iets betekenen voor de kinderen (en ouders) die nu veel tijd thuis moeten doorbrengen. We gaan daarom de komende tijd een aantal activiteiten in een andere vorm toch door laten gaan. Niet allemaal bij elkaar in De Mortel, maar gewoon lekker thuis!

Voor het paaseieren zoeken bieden we een “paaseieren zoeken vanuit thuis” pakketje aan. Voor een kleine bijdrage kunnen jullie die bestellen en thuis paaseieren gaan zoeken. Het pakketje bestaat uit wat eitjes, haasjes en een grotere haas die je ouders kunnen verstoppen in huis (of met lekker weer natuurlijk in de tuin). Daarnaast zit er ook een kleurplaat bij. Dat is onderdeel van een kleurplaten wedstrijd die we gaan opzetten als vervanging van de prijs-eitjes.

Ga snel naar de pagina over het paaseieren zoeken voor meer informatie!

We wensen jullie ondanks de omstandigheden veel plezier met het zoeken en succes met de wedstrijd!


Update op 23-03:

Zojuist heeft de overheid extra maatregelen aangekondigd. Alle activiteiten tot 1 juni zijn verboden.
Voor ons zijn dat Pasen, Koningsdag en Moederdag knutselen. Het bestuur gaat (keurig op afstand via video-bellen) in overleg om te bekijken of wij in een andere vorm toch iets kunnen betekenen voor de kinderen in de wijk. Hierover plaatsen we een update zodra we iets weten.

Wij hopen enorm op een verbetering van de situatie zodat onze avondvierdaagse door kan gaan. We houden natuurlijk de adviezen in de gaten!

Let goed op jezelf en een ander!


Update op 16-03:

Het zal voor niemand als een verrassing komen, maar ook de OKA komt met een bericht over het coronavirus (COVID-19).
Hoewel onze eerst volgende activiteit nog ver weg lijkt (13-04) willen we jullie toch alvast even inlichten over de situatie. Vier weken vooruit kijken is natuurlijk heel moeilijk dus de informatie hieronder kan (en zal waarschijnlijk) nog veranderen.

Op dit moment zijn de scholen gesloten tot en met 6 april. Er vanuit te gaan dat NA 6 april alles weer een stuk meer richting ‘normaal’ is willen we onze paasactiviteit proberen door te laten gaan. Als dat volgens het RIVM en de GGD verantwoord is.
Oorspronkelijk zou de voorverkoop eerder starten, maar we wachten 6 april even af.
Vanaf 6 april komt de voorverkoop voor Pasen online, Omdat we stiekem denken dat de situatie dan nog niet normaal is zullen we nog geen betaalverzoeken versturen tot (op z’n vroegst) de donderdag voor de activiteit (9-04). De voorverkoop start dus iets later, maar loopt door t/m vrijdag 10-4!
Zien we tegen die tijd aankomen dat het niet verantwoord is om door te gaan, dan laten we dat zo snel mogelijk weten!

De gezondheid van de deelnemers, ouders en vrijwilligers staat natuurlijk voorop dus we willen geen onnodige risico’s nemen!
We hopen op jullie begrip en wensen iedereen veel succes en gezondheid de komende tijd.

Groetjes,
Het bestuur van de OKA.
 

BIG NEWS !!!!

DAT ONZE BUS BIJNA KOMT ?

?BEDANKT LIEVE FAMILIE/ VRIENDEN EN MENSEN DIE ONS HEBBEN BIJGESTAAN BIJ DE INZAMELINGSACTIE VAN DE ROLSTOELBUS VOOR DEVENY ?

? die trouw dopjes spaarde, of ze elke week meebrachten, of hier af kwamen gooien…. en iedereen die op welke manier zich dan ook inzetten, om met ons mee te doen!
? zaal LIEVENDAAL en de mensen die de benefiet hebben geregeld en zich hebben ingezet, de mensen die hebben gesponserd om er zo’n mooie dag van te maken met geweldige cadeau’s!!!
? VRIJWILLIGERS EN SPONSERS BEDANKT!!!
? de mensen die naar de benefiet toe zijn gekomen, die er voor zorgden dat dit een onvergetelijke dag is geworden voor ons!
?alle mensen die op de benefietdag zelf ons nog een bijdrage hebben gegeven!

? en in het bijzonder VDL FOUNDATION!! Die een GEWELDIG bedrag doneerde aan de bus voor ons gezinnetje!!! Waardoor we nóg eerder dan gehoopt onze bus konden bestellen ?????

Wij ZOEKT EEN PRINSENPAAR

Aan alle kinderen uit groep 4 en hoger,

Wil jij dit jaar carnaval vieren in de Achtse Barrier met al je vrienden en vriendinnen?

Dat kan zondag 23 februari van 14.00 – 16.30 in wijkcentrum De Mortel!

Wij zoeken nog een Jeugd Prins en Prinses Carnaval. Samen met de Prins en Prinses gaan wij een hele leuke middag voor jullie organiseren.

Als je denkt: “dat wil ik wel” en het mag van mama en papa, laat deze dan een mail sturen naar secretariaat@oka-ab.nl of info@oka-ab.nl met je naam, leeftijd en telefoonnummer. Je moet je dan wel vóór 11 februari opgegeven hebben. Als er nu meer kinderen zijn die Prins of Prinses willen zijn dan gaat het bestuur van de OKA loten en krijg je van ons te horen of dat jij het geworden bent. Wij hopen veel aanmeldingen te krijgen.

OKA-bestuur en beheerder van wijkcentrum De Mortel

Het sinterklaasweekend was een groot succes!

Na afloop van onze sinterklaas-show van zondag heeft de sint ons het volgende laten weten:

“Wat hebben jullie in de Achtse Barrier toch leuke kinderen. Het was weer heel gezellig. Ik hoorde van mijn pieten dat jullie vrijdag met z’n alle schoentjes hebben gezet. Alle tekeningen hangen al boven mijn bed en de wortels zijn naar mijn paard. Zaterdag zijn er veel verschillende mooie knutselwerkjes gemaakt.
Op zondag was het een beetje jammer dat er iets mis misgegaan met de pepernoten, maar dankzij onze geweldige bak-piet is dat helemaal goedgekomen! Alle kindjes zijn weer met een leuk cadeautje naar huis gegaan. Helemaal super!”

Wij willen de Sint en zijn pieten weer bedanken voor een gezellig feest. Natuurlijk ook een bedankje richting onze vrijwilligers die zich, voor en achter de schermen, hebben ingezet om het hele weekend goed te laten verlopen.