Geen kindervakantie week

Door het Corona virus hebben we dit jaar helaas geen kindervakantieweek kunnen houden.

Maar de OKA heeft niet stil gezeten, want ze hebben voor 6 weken in de vakantie een opdracht aan huis bedacht.


Week 1

De eerste week hebben de kinderen een moestuintje gemaakt.

Die moeten de kids natuurlijk de komende tijd nog wel verzorgen!


Deze week hebben de kinderen ook een spandoek gemaakt en als die klaar was hebben ze die vast kunnen maken op het grote hek bij de mortel (voor de opslag van de OKA).

Week 2

Deze week kregen de kinderen stoepkrijt om op straat een mooie tekening te maken. De tekening was naar eigen inzicht, maar de opdracht was wel dat de letters OKA erin zouden staan.

Week 3

Dit was de knutselweek. Deze week kregen de kinderen twee dingen om te knutselen. De eerste was het maken van handmasker: Met een half bordje en een ijsstokje maken ze een masker. Met wat papier en lijm kunnen ze hem versieren hoe ze willen.

De tweede was een knikkerdoolhof.
Met een doos en rietjes maken de kinderen een doolhof. Daarna dagen ze hun vrienden uit om de knikker zo snel mogelijk door het doolhof te krijgen.

Week 4


In deze week hebben de kinderen kunnen bouwen aan hun slaapplek (lees: Hut). We hebben foto’s gezien waarbij alle tuinkussens zijn ingenomen en alle dekbedden van bed zijn gestolen. Natuurlijk is een echte hut pas compleet als de vlag erboven vliegt. Die vlag hebben we natuurlijk meegegeven ?

Week 5

Deze week stond in het thema van wandelen. Met een wandeltochtje door de wijk kregen de kinderen (en de ouders) wat beweging.
Tijdens de wandeling kregen de kinderen de opdracht om OKA logo’s te tellen. Die hebben we bij verschillende huizen mogen ophangen (Bedankt daarvoor buren!). Er waren 21 logo’s!
Lang niet alle logo’s zijn gespot kwamen we achter.

Week 6 

De laatste week alweer. Deze week hebben we Herman het vriendschapsbrood rondgebracht. De kinderen hebben deze week moeten zorgen voor het deeg. Uiteindelijk hebben ze het in 4 stukken verdeeld. één eten ze zelf op, de andere drie geven ze weg aan vrienden, juf/meester, opa of oma. We zijn benieuwd hoe lang Herman rond zal blijven gaan in de wijk.


Dat waren onze 6 weken. Hopelijk hebben de kinderen het toch leuk gevonden ook al was het geen “echte” kindervakantieweek.

Wij willen iedereen die mee heeft gedaan bedanken en we hopen iedereen volgend jaar weer in leven de live te zien


Reacties zijn gesloten.